Teamscan uitnodiging verzenden

Nodig de respondenten uit voor de Teamscan onder Uitnodigingen. Teamscan uitnodigingen zijn beschikbaar in een workshop.

Selecteer een workshop op de tijdlijn.

Klik op Uitnodigingen.

Klik op Teamscan.

Je kunt de respondenten uitnodigen die in de Uitnodigingen widget staan.

Als er respondenten ontbreken kun je deze aan het team toevoegen of aan de workshop.

Klik op het pictogram + om een nieuwe uitnodiging te maken.

Als het pictogram + ontbreekt, dien je eerst een nieuwe respondent aan de workshop toe te voegen.

Het is niet mogelijk om een respondent met een afgeronde teamscan survey nog een keer uit te nodigen of als er nog een uitnodiging open staat.

Selecteer Teamscan onderdelen

Daarna kies je de onderdelen van de teamscan die de respondenten moeten beantwoorden. Het onderdeel Cultuur is verplicht en is daarom altijd geselecteerd.

Selecteer Investeren om dit onderdeel op te nemen in de teamscan.

Selecteer Goed team om dit onderdeel op te nemen in de teamscan.

Als je respondenten toevoegt aan een bestaande teamscan dan heb je de teamscan onderdelen al eerder bepaald en kun je deze niet meer wijzigen.

Bij het onderdeel Cultuur worden zes vragen gesteld die waarbij de teamleden aangeven te veel of te weinig van een bepaald gedrag te ervaren ofwel dat dit gedrag in balans is.

Bij het onderdeel Investeren worden twee vragen gesteld waarbij punten moeten worden verdeeld over zes stellingen. De vragen zijn: "Waar moeten wij in investeren?" en "Maar laten we nou niet..."

In het onderdeel Goed team worden twee open vragen gesteld waarbij je in eigen woorden kunt aangeven wat het team tot een goed team maakt en hoe het team nog beter kan worden.

Uitnodiging

De uitnodiging is een vooraf vastgestelde tekst, beschikbaar in de talen waarin de survey ook beschikbaar is.

Klik op ‘Taal uitnodiging’ en selecteer de gewenste taal. Deze taal wordt ingesteld voor alle respondenten. De survey wordt ook in deze taal geopend.

In de uitnodiging, en enkel de uitnodiging, wordt tevens een deadline opgenomen. Als de deadline is verstreken, is het nog steeds mogelijk om de survey in te vullen.

Klik op ‘Survey deadline’ en selecteer de gewenste deadline.

Selecteer de respondenten

De beschikbare respondenten worden automatisch geselecteerd. Controleer of je de geselecteerde respondenten wil uitnodigen of wijzig de selectie indien gewenst.

Voeg een respondent toe aan de workshop als er een respondent ontbreekt in de lijst.

Klik op het selectie pictogram voor de naam om een respondent te (de)selecteren.

Taal wijzigen per respondent

Achter de gegevens van de respondent staat een vlag. Deze vlag geeft de taal aan waarin de respondent de uitnodiging ontvangt en de survey wordt geopend.

Je kunt per respondent de taal aanpassen waarin men de uitnodiging ontvangt.

Klik op de vlag om de taal voor de uitnodiging en survey te wijzigen.

Uitnodiging verzenden

Klik op Uitnodigen om de voorvertoning van de uitnodiging te bekijken.

Nadat je op Uitnodigen hebt geklikt verschijnt de voorvertoning in een nieuw venster.

Klik op Verzenden om de uitnodiging te verzenden.